Kur peson perdredhje , fraktura....

Ndrrydhje, Frakture, Thyerje...
Pesha e trupit përqëndrohet e gjitha tek dora ndërkohë qëështë duke rënë, një kavilje që perdridhet... dhe ja ku na shkon mendja menjëherë tek frakturat.
Çfarë duhet bërë menjëherë?
Nëse vogëlushi ankohet për dhimbje shumë të madhe ose/dhe shfaqet ënjtje në zonën e interesuar është e nevojshme ti drejtohemi mjekut në Ndihmën e Shpejtë.
Çfarë duhet bërë menjëherë pas rënies?
Është e rëndësishme të mbrohet pjesa e dëmtuar, duke e vënë të pushojë dhe duke u përpjekur ta bllokojmë të mos lëvizë (sigurisht me një copë kartoni të trashë ose shpesh përdoren dhe copa druri) Eshtë mirë të bëjmë shumë kujdes (për të shmangur që vogëlushi të ecë në rast se aksidenti ka dëmtuar kaviljen, ose te levize krahun nese problemi ndodh ne puls ose dore) sepse rrezikojme te perkeqsojme situatën (nëse lëvizim gjymtyrën, një problem i vogël mund të kthehet në dicka serioze)
Kur duhet cuar në Ndihmën e Shpejtë?

Related Articles

blog comments powered by Disqus