Otiti i veshit

cfare te bejme per ta qetesuar?

Otiti i veshit
- Otiti i veshit eshte semundje me origjine bakteriale ose virale: eshte infeksion i veshit te mesem qe mund te provokoje dhimbje, madje shume te madhe dhe shpeshhere shoqerohet me temperature dhe sekrecione. .
- Kur keto simptoma shfaqen te gjitha bashke, pediatri ve rè skuqje te daulles se veshit dhe pershkruan antibiotik.
- Por kam nje lajme te mire per te gjithe! Mund ta kontrollojme dhimbjen me Belladonna 5 CH, 3 granula nga 5 deri 6 here ne dite,  Capsicum 5 CH, 3 granula 3 here ne dite.
- Ne rast se femija paraqet otite te rregullt, pervec nje cure per te rritur aftesite mbrojtese te trupit, mund te pershkruhet edhe Ferrum Phosphoricum 9CH, 4 granula cdo mbremje per 2-3 muaj.
- Ne vere me banjat e detit ose ne pishine femija mund te ndjeje nje bezdi te lehte e cila shpesh eshte mjaft normale: Ne kete rast pak granula Belladonna jane mese te mjaftueshme. Por ne rast se simptomat zgjasin, atehere duhet ti drejtohemi pediatrit.

Related Articles

blog comments powered by Disqus