Ben akoma cicin ke bekat?

Ben akoma cicin ke bekat
Ne fund te kopshtit femija nuk ka mesuar ende te shkoje vete ne banje? Lag akoma ne shtrat?
Sigurisht qe miqte dhe familjaret ju kane zene shpesh ngushte me kete pyetje! Ju kane hedhur mbi shpatulla pyetje qe nuk arrijne te gjejne ngushellim. Duket se kur behesh nene te gjithe dine te japin mend thua se e kane rritur ata dhe e kane bere kaq deri tani dhe jo juve.
Nuk eshte rasti te alarmoheni!
- Journal pediatrics dokumenton qe deri kur mbushin 6 vjec gati 10% e femijeve nuk arrijne te kontrollojne cicin naten, vecanerisht meshkujt te cilet karakterizohen nga nje maturim i ngadalte i strukturave celebrale te lidhura me kontrollin e fshikezes. Shqetesimi tenton te zhduket me kohen: rreth 11 vjec studimet tregojne se statistikat zbresin ne 2%.
- Problemi shpesh lidhet me motive psikologjike, thjesht femija nuk eshte ende gati ta permbaje urinen, nuk duhet te bertisni ose ta sforzoni, tregoni vetem durim.
- Ideja per ta ngritur naten te urinoje rezulton e panevojshme. Me mire do te ishte te mesoheshim me idene e gjimnastikes se fshikezes qe praktikohet diten, e cila konsiston ne mbajtjen e cicit per disa sekonda, ose nderprerja e fluksit per momentin dhe pastaj zbrazja e plote e tij. Keto ushtrime duhet te marrin formen e lojes, per te mos e kthyer shqetesimin e cicit ne krevat ne nje problem per femijen!
 
Fat dhe sukses!

Related Articles

blog comments powered by Disqus