Banjon duhet ta mbash te pastefr!

Banjon duhet ta mbani te paster
Duken sikur jane rregulla "te bera me dore", si per t'ua bere kastile, qe te mos leme te luajne dhe te argetohen femijet tane, por jane pikerisht keto "rregulla miresjelljeje" ku na bertasin kaq shume here mami dhe babi, qe na drejtojne drejt edukates dhe jete se qete shoqerore. Ua percjellim keto ndjesi lexuesit te vogel me gjalleri dhe pak "piper" me bindjen se do ti bindin te jene me te mire pa i detyruar.
Ja dy prej tyre sa per shijim per tu sjelle si "i rritur" me shoket, ne shkolle, ne shtepi ne shtepite e te tjereve dhe ne jeten e perditshme:

Banjën duhet ta mbash pastër

Nëse çiçi të shpëton
ja një rregull të ndihmon:
djalë i mbarë në do të jesh
dyshemenë kije kujdes.
Dhe mos merr shembull Arturin
si lulishte vadit murin!

Related Articles

blog comments powered by Disqus