Articles tagged with: gjivakti

Kalendari i nderhyrjes se ushqimeve te ngurta

Ushqimet tek femijet e vegjel

Ushqimet e ngurta:

Si? Kur? Dhe pse? Kur fillohet me dreken e pare?

Ushqimi me gji rekomandohet fuqishem nga pediatret per 6 muajt e pare te jetes. Periudha me e duhur per te filluar ushqimet e ngurta eshte para muajit te 4-t dhe jo me vone se muaji i 6-te.

Dhenia gji, mikrovala etj

Dhenia gje mikrovala
Nje here e pergjithmone them:
mikrovala nuk na demton as nga valet as nga drita qe nxjerr , as nga dridhjet. Kuptoj qe jeni te frikesuar nga shumica e njerezve ne kete bote qe thone se kompjuteri, mikrovala dhe elektroshtepiake te tjere jane te rrezikshem. Por mua me vjen te qesh kur i degjoj, sepse e di shume mire qe kjo nuk eshte e vertete. Do thoni juve ja kjo u be doktoreshe pa dipllome Elda!

Si te pergatisim gjirin per lindjen e bebit!

Si te pergatisim gjirin per lindjen e bebit!
Te pergatisesh gjirin per ti dhene qumesht bebit shume dite para se te linde. Lexoni rreshtat me poshte per te hequr cdo dyshim!
 
Je ne pritje dhe deshiron te ushqesh femijen tend me gji? Gjivaktet jane gjeste naturale, por duhet te bejme kujdes, qe te nisim me kembe te mbare dhe ta ushqejme te lumtura femijen tone. Te shohim disa nga keto parapergatitje.